Vad gör vi egentligen?

Hur ser arbetet ut på en mottagning i glesbygd, vad kan du få hjälp med hos oss, vilka är vi som jobbar på Fjällhälsan?


En rehabkoordinator arbetar med de patienter som är långtidssjukskrivna, eller riskerar långtidssjukskrivning. De hjälper till med att komma tillbaka i arbete.

Som diabetessköterska spelar jag en viktig roll i att stödja och hjälpa personer som lever med diabetes. Mitt yrke är en utmanande men också väldigt givande roll, och jag är tacksam för möjligheten att kunna göra en positiv skillnad i mina patienters liv.

- Lena, Fjällhälsans diabetessköterska

Röntgen

08.05.2024

Brutet ben, tumme ur led eller en mosad tå. Mycket kan hända - i Hede kan vi kolla upp vad som hänt.

Arbetsterapeuten hjälper människor att komma tillbaka till en fungerande vardag efter en sjukdom eller skada, men arbetar också med att hjälpa den som har en medfödd funktionsnedsättning till ett bra liv.

Det går inte att boka en tid på lättakuten, utan våra patienter får vård i turordning. Om du vill söka vård på lättakuten så ska du alltid börja med att anmäla dig i hälsocentralens reception. Där får du i korthet beskriva ditt ärende sedan får du träffa en sjuksköterska.

Livet är fullt av fysiska utmaningar och ibland kan man behöva hjälp för att återhämta sig och nå optimal hälsa. Med kunskap om kroppens anatomi och rörelse kan en fysioterapeut bidra till att lindra smärta, förbättra kroppens funktion och ge dig som patient verktyg för att leva ett mer aktivt liv.

Distriktssköterska, undersköterska, läkare och kurator finns på mottagningen i Lillhärdal. 2020 öppnades vår filial som har varit uppskattad alltsedan starten.

Vaccinationer

02.04.2024

Stick i armen! Kan göra lite ont - men är bra i längden. Att vaccinera sig är bra försäkring för att slippa bli sjuk i allvarliga sjukdomar.

Det inledande stycket ger läsaren en uppfattning om vad blogginlägget kommer att handla om, det kan också användas som en kort förhandsvisning i listan för blogginläggen. Olika formuleringar gör att de sticker ut från resten av texterna. Fortsätt läsa och se hur du kan utforma dina blogginlägg.