Specialiserad på människans rörelseförmåga

25.04.2024

Livet är fullt av fysiska utmaningar och ibland kan man behöva hjälp för att återhämta sig och nå optimal hälsa. Med kunskap om kroppens anatomi och rörelse kan en fysioterapeut bidra till att lindra smärta, förbättra kroppens funktion och ge dig som patient verktyg för att leva ett mer aktivt liv. 

Vi har fysioterapeuter både i Hede och Sveg, ibland också i Vemdalen.

Stärka kroppen

Fysioterapeuter kan bedöma och behandla smärta genom olika metoder såsom träning och manuella terapier. Ofta genom att arbeta med muskelstärkande övningar; för genom att förbättra rörligheten kan man minska smärta och funktion kan återställas.  

En annan viktig aspekt av fysioterapi är rehabilitering efter sjukdom, skada eller operation. Våra terapeuter kan hjälpa till att förbättra balans, koordination och stabilitet,

Ring direkt till fysioterapeuten!

Något som är riktigt bra och som kanske inte alla vet, du är kan ringa direkt till någon av våra fysioterapeuter om du behöver hjälp; du behöver inte först träffa läkare. 

Hos oss på Fjällhälsan Härjedalen är det gratis behandling för personer under 18 år och över 85, det gäller ju även hos fysioterapeuterna. Även högkostnadsskyddet gäller.