Vaccinationsinformation covid-19

OBS! INFORMATIONEN UPPDATERAS LÖPANDE.

SENASTE NYTT OM VACCINATIONER

(nyaste inlägg överst)

13 januari

På våra Drop-in mottagningar för covidvaccinationer är du naturligtvis välkommen att ta både dos 1, dos 2 eller dos 3 beroende på vad som är aktuellt för just dej.

Dos 3 erbjuds alla över 18 år, under förutsättning att det har gått minst 5 månader sedan dos 2. Datumet när du fick dos 2 ser du antingen i ditt covidbevis eller genom att logga in i din journal via 1177.se.

Läs allt om vaccinationer och vad som gäller på 1177.se

20 december

Vintersäsongen är en utmaning för turismen i regionen liksom för sjukvården. Vår ambition är att ge ett så säkert omhändertagande vid skador och sjukdom som möjligt utan att utsätta vare sig hitresande eller lokalbefolkning för ökad risk för smitta av coronavirus.

Att tänka på:

  • Vid misstänkta symtom på covid-19 hänvisas du till provtagningsbuss för covid. Boka tid för provtagning i covid-buss: gå in på 1177.se - boka provtagningsplats och -tid, egen e-legitimation krävs (mer information om hur man bokar finns på 1177.se). 
  • Vid bekräftad covidsmitta i hushållet rekommenderas smittsäker hemresa för karantän på hemorten. 
  • Fjällhälsan Härjedalen har INTE möjlighet att utfärda intyg till försäkringsbolag angående eventuell covidsmitta hos besökare i området.
  • Medföljare till patient på någon av våra mottagningar tillåts endast för barn under 16 år och då maximalt en symtomfri person. Undantag för patienter med särskilda behov.

Drop-in tider i Hede

vecka 4, torsdag 27/1, kl. 15-19, Församlingshemmet, Råndalsvägen 12, Hede

vecka 5, torsdag 3/2, kl. 13-16, Församlingshemmet, Råndalsvägen 12, Hede

vecka 6, torsdag 10/2, kl. 15-19, Församlingshemmet, Råndalsvägen 12, Hede

vecka 7, torsdag 17/2, kl. 13-16, Församlingshemmet, Råndalsvägen 12, Hede

vecka 8, torsdag 24/2, kl. 15-19, Församlingshemmet, Råndalsvägen 12, Hede

vecka 9, torsdag 3/3, kl. 13-16, Församlingshemmet, Råndalsvägen 12, Hede

vecka 10, torsdag 10/3, kl. 15-19, Församlingshemmet, Råndalsvägen 12, Hede

vecka 11, torsdag 17/3, kl. 13-16, Församlingshemmet, Råndalsvägen 12, Hede

vecka 12, torsdag 24/3, kl. 15-19, Församlingshemmet, Råndalsvägen 12, Hede

Drop-in tider i Lillhärdal

Tider kommer

För att vi ska kunna vaccinera så snabbt som möjligt, underlättar det att hälsodeklarationen är ifylld och underskriven på förhand. 

Du behöver en ifylld blankett för varje vaccinationstillfälle.

ALLMÄNT OM COVID

20 januari

För att minska frånvaron av personal i många verksamheter när spridningen av covid-19 är mycket hög ändras nu förhållningsreglerna om att stanna hemma från arbete eller skola när man själv eller någon i hushållet är sjuk. Folkhälsomyndigheten uppdaterar också de nationella rekommendationerna för regionernas prioritering av testning.
Läs mer i länken till Folkhälsomyndigheten ovan. 

10 januari

Smittspridningen i landet ökar kraftigt och läget inom hälso- och sjukvården är mycket ansträngt. Allvarlig sjukdom har ökat kraftigt bland ovaccinerade. Även vaccinerade har på grund av omikron nu ett sämre skydd mot infektion, även om skyddet mot allvarlig sjukdom kvarstår som mycket gott. För att minska belastningen på hälso- och sjukvården införs fler tillfälliga åtgärder bland annat för restauranger, allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

  • Privata sammankomster. Sänkt tak till 20 personer. Avser uthyrning av lokaler.
  • Allmänna sammankomster, offentliga tillställningar och mässor inomhus. Maxtak på 500 personer, även med vaccinationsbevis.
  • Inresor. Kravet på att utländska medborgare över 12 år ska uppvisa ett max 48 timmar gammalt negativt covidtest vid inresa till Sverige tas bort, men covidpass återinförs som krav för inresa från 18-års ålder.

Läs mer på Folkhälsomyndighetens sida, se länk ovan.

Ta ansvar för att förhindra smittspridning!

Alla har ett eget ansvar för att förhindra spridning av smittsamma sjukdomar. Du ska själv tänka igenom hur du kan undvika att bli smittad och att smitta andra.
Håll avstånd och undvik trängsel. Stanna hemma och testa dig när du har symtom. I första hand bokar man tid för provtagning via 1177 och de provtagningsbussar som finns i Härjedalen.


På Fjällhälsans mottagningar använder alla munskydd - både personal och patienter. Vi erbjuder munskydd när ni besöker oss.