Vaccinationsinformation covid-19

AKTUELLT

16 augusti

När många återgår till skolor och arbetsplatser efter lov och semestrar kan vi nu, liksom varje år, räkna med att fler får luftvägsinfektioner, även covid-19. Gällande rekommendationer till allmänheten är att stanna hemma när man är sjuk med symtom som kan vara covid-19, och att vaccinera sig.

Den som blir sjuk med symtom som kan vara covid-19, som feber, halsont, hosta eller snuva, stannar hemma. Det gäller alla åldrar, det vill säga även barn, inklusive den som är vaccinerad eller tidigare har haft covid-19.

- Barn och vuxna kan återgå till arbetet, skolan, förskolan och fritidsaktiviteter när man har blivit frisk. Ibland kan olika restsymtom från luftvägarna finnas kvar en tid efter infektionen även hos den som blivit frisk, som rethosta och nästäppa.

8 augusti

FLER FALL AV COVID-19

Just nu ökar antalet fall av covid-19 i Jämtland Härjedalen. För att minska smittspridningen så rekommenderas att stanna hemma och undvika nära kontakt med andra om du har symtom som kan vara covid-19. Det gäller också om du har tagit ett självtest som är negativt.

De vanligaste symptomen på covid-19 :feber, hosta, trötthet, nedsatt lukt- och smaksinne.

Mindre vanliga symptom:halsont, huvudvärk, värk och smärta, diarré, hudbesvär som utslag eller missfärgade fingrar och tår, röda eller irriterade ögon.

Sök omedelbart vård om du har allvarliga symptom. Ring alltid i förväg innan du besöker någon läkare eller vårdmottagning.

Om du måste söka sjukvård akut hos oss ber vi att du gör följande när du kommer till hälsocentralen i Hede: 

  • Gå inte direkt in på mottagningen.
  • Ring 0684-16002 och tala med personal 
  • Vänta i bilen tills du blir uppringd

4 april

DOS 4 TILL FLER PERSONER

Nu rekommenderar Folkhälsomyndigheten att du som fyller 65 år i år, eller är äldre, vaccinerar dig med en andra påfyllnadsdos, dos 4, mot covid-19. Du kan få dos 4 när det gått 4 månader sedan du fick dos 3.

Den andra påfyllnadsdosen rekommenderas även till dig som:
• är över 18 år och har måttligt till kraftigt nedsatt immunförsvar
• är över 18 år och har Downs syndrom.

För dig som har nedsatt immunförsvar och dig med Downs syndrom ska det gå 3 månader mellan den första och den andra påfyllnadsdosen. 

TIDBOKNING
Klicka på länken nedan som tar dig till 1177 och bokningssidan. För att logga in på 1177 behöver du ha ett svenskt personnummer och en e-legitimation, antingen BankID eller Freja eID Plus.

KLICKA HÄR för att komma till 1177

Tack för att du vaccinerar dig!

Vaccinationer covid-19

Hede hälsocentral, Råndalsvägen 13, Hede
Drop-in (ingen förbokning) torsdagen den 1 sep kl. 13.00—17.00
Drop-in (ingen förbokning) tisdagen den 6 sep kl. 13.00-17.00

Lillhärdal, Mobacka
Tider kommer inom kort.

Boka tid för vaccination via 1177. 
Gäller både Hede och Lillhärdal.

KLICKA HÄR för att komma till 1177 >>


Det finns två sätt att logga in på 1177, med e-legitimation eller med lösenord och sms. För att kunna logga in måste du vara folkbokförd i Sverige.

Läs här hur du skall göra för att logga in på 1177 >>


För att vi ska kunna vaccinera så snabbt som möjligt, underlättar det att hälsodeklarationen är ifylld och underskriven på förhand. 

Du behöver en ifylld blankett för varje vaccinationstillfälle.